Home » kategorier » Alarm 112 » Aalborg, Løgstør & Brovst – flere spritbilister sigtet og anholdt
Foto: Johnny Sørensen

Aalborg, Løgstør & Brovst – flere spritbilister sigtet og anholdt

Flere spritbilister blev sigtet og anholdt henover weekenden.

Lørdag den 12. oktober kl. 05:20 blev en personbil standset til et rutinetjek på Reberbansgade i Aalborg. Føreren af køretøjet deltog i en alkometertest, der desværre gav udslag. Føreren, en 24-årig mand, havde en promille over de tilladte 0,5. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel.

Samme dag kl. 00:39 blev en anden personbil standset til et rutinetjek på Viborgvej i Løgstør. Føreren af personbilen, en 25-årig mand, deltog også her i en rutinemæssig alkometertest. Denne gav desværre også udslag – hans promille var over de tilladte 0,5. Manden blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel.

Fredag den 11. oktober kl. 18:27 blev en tredje personbil standset til et rutinetjek på Jægerumvej i Brovst. Her fattede patruljen mistanke til, at føreren, en 20-årig mand, var kraftig påvirket. En alkometertest understregede, at hans promille var over de tilladte 0,5. En supplerende narkometertest viste også, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel såvel som kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer.

Hvor stor er bøden for spritkørsel?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Oven i det skal du gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.

Læs mere på:  https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/i-bil/spirituskoersel

About Johnny Sørensen

© Copyright 2018 DK-EVENT - HELE DANMARKS EVENTGALLERI. Vores artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: