Home » Nyheder » Bodil Jørgensen tog Randers med storm
Foto: Egon Thomsen

Bodil Jørgensen tog Randers med storm

Den folkekære skuespiller Bodil Jørgensen besøgte sidste uge Fritidscentret i Randers. Her tryllebandt hun 450 fremmødte i halvanden time. Hun viste sider af sig selv, som ingen vidste noget om.

Bodil Jørgensen formåede at få publikum til at grine, så tårerne trillede ned ad kinderne. Hun fik publikum til at lytte i intens spænding og fik tårerne frem hos andre. Hun tog publikum med på en rejse, hvor hele følelsesrepertoiret blev fremvist. Skuespilleren beviste, at det ikke er uden grund, at hun er så populær og elsket som skuespiller.

Bodil Jørgensen er vokset op i Vejen, hvor hendes forældre var lærere. Hun fik sin skuespillerdebut i en skolekomedie, hvor hun skulle spille en stor sten. Hun fik at vide, at hun var rigtig god til at spille sten, fordi hun kunne sidde stille i så lang tid. Det gav hende blod på tanden til at blive rigtig skuespiller.

Men hun begyndte at studere engelsk litteratur på Aarhus Universitet, og under disse studier begyndte hun en uddannelse til skuespiller, som hun siden afsluttede i 1990.
Meget åbenhjertigt fortalte hun om de tre tragiske ulykker, hun har været involveret i. Som 27-årig skuespillerinde på teaterskolen var hun med i den frygtelige Sorø-togulykke 25. april 1988, der er en af Danmarkshistoriens værste togulykker.
Bodil Jørgensen satte sig ved en vinduesplads på toget fra Jylland mod København. Senere kom et kærestepar med pladsbilletter, og Bodil Jørgensen måtte pænt rykke ud på pladsen ved mellemgangen. Det skulle blive fatalt for pigen, Lotte.

Toget buldrede af sted, og pludselig væltede toget og de syv vogne. En togvogn rejste sig lodret i luften og bankede ned i den vogn, Bodil Jørgensen sad i og knuste den fuldstændigt.
”Nogle væltede ud i sten, og blev slået ihjel. Vi væltede ud i en skovbund med anemoner, og det blev vores held,” fortalte Bodil Jørgensen, som selv på mirakuløst vis slap med en hudafskrabning.

I 2012 var hun til prøve på Det Kongelige Teater sammen med skuespilkollegaen Søren Sætter-Lassen. Her væltede en teaterkulisse pludselig, og heldigvis for Bodil Jørgensen væltede den indad, og ramte derved Søren Sætter-Lassen, som pådrog sig et benbrud.

Den 18. juni 2014 skete den alvorligste ulykke, hvor Bodil Jørgensen faldt af en traktor under indspilning af en ny Lille Per-film.

Traktoren ‘gik ud’, og gled tilbage, hvorved hun faldt af den og kom ind under traktoren. Hun blev livsfarligt kvæstet. Akutlægen, som ankom til stedet, intuberede (ilt via slange, red.) hende på stedet. Senere fortalte lægen hende, at det reddede hendes liv. Hun havde ikke klaret turen i ambulancen til sygehuset.

»Jeg har haft fornøjelsen af at møde lægen i Esbjerg og har sagt tak,« fortalte Bodil Jørgensen.

Den afholdte og populære skuespiller lagde salen ned, da hun sang den kendte og frække ”knippe-sangen” fra Tivolis Tam-Tam Revy. En sang som hun oven i købet har sunget for grevinde Alexandra.

Fordi filmen ”Hvidstengruppen” har relation til Randers, kom hun naturligvis ind på sin rolle som Gudrun Fiil. I øvrigt hendes første og eneste rolle som en person, der har levet i virkeligheden.
»Hvidsten og Randers er blevet en del af mig, og Randers er noget særligt og specielt for mig,« sagde hun og forklarede, at familien Fiil fra Hvidsten Kro er kommet til at betyde meget for hende.

»Det var med særlig respekt og ydmygelse at spille den rolle, og portrættere et menneske, som har levet et liv som Gudrun Fiil, som på én gang mistede sin mand, sin søn og sin svigersøn, samtidig med at de to døtre blev sendt i fængsel.«
»Det var ikke uden nervøsitet, at jeg sagde ja til rollen. Men da jeg læste manuskriptet, var jeg slet ikke i tvivl,« fortalte Bodil Jørgensen, hvis farmor selv havde haft krigen på tæt hold, da hendes to sønner som boede i Slesvig, havde deserteret fra tysk militærtjeneste og opholdte sig under hele krigen i Danmark – illegalt.
Hun fik også læst nogle af de breve, som Gudrun Fiil skrev til døtrene, mens de sad i fængsel i Tyskland.
»Breve er noget andet end mails med smileys. De breve var så fulde af tro, kærlighed og varme,« fortalte Bodil Jørgensen, som ikke lagde skjul på, at de havde gjort et stort indtryk på hende og fået hende til at spørge sig selv, om hun selv ville sætte den skrøbelighed som menneske på spil.

Hun fortalte også, at en ny sæson af ”Badehotellet” er begyndt. Og ikke mindst er en filmatisering af efterkommere af Hvidstengruppen i gang. Også her spiller hun Gudrun Fiil
De musikalske indslag blev akkompagneret af Bjarne Sahl på piano.

Aftenen sluttede med stående ovationer til den populære skuespiller.

Tekst/foto: Egon Thomsen

About Egon Thomsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: