Home » Nyheder » Demonstration blev til folkefest

Demonstration blev til folkefest

Søndag eftermiddag besøgte partiet Stram Kurs med den kontroversielle formand Rasmus Paludan, Randers. Han tog opstilling på Husarvej i Jennumparken, hvor politiet med minestrimmel havde afspærret en plads til ham.

På grund af Rasmus Paludans muslim- og indvandrekritiske holdninger, var der varslet moddemonstrationer, og begge parter betegnede efterfølgende arrangementet som en succes.

Klokken 14.00 ankom Rasmus Paludan og to tilhængere med politibeskyttelse. På det tidspunkt var omkring 200 mennesker samlet, og var parate til at stille kritiske spørgsmål, mens andre valgte at benytte udtryk som ”luder” og ”svin.” Rasmus Paludan svarede igen ved at kalde dem tabere.

Over News-Medie nægtede Rasmus Paludan, at formålet med besøget var at provokere.

»Jeg provokerer ikke noget, men konfronterer de personer, som mener de bestemmer mere end politiet gør her i landet. Og det er der åbenbart nogen, der gør her,« sagde Rasmus Paludan.

Som en af de første, der tog kontakt til partiformanden var Idil Arsman på 21, og som bor i Jennumparken.

Hun forklarede, at hun er dansker, og vil gerne vise åbenhed overfor andre mennesker. Derfor havde hun taget kaffe og kage med til ham. Det takkede han nej tak til, og da Idil Arsman spurgte om hvorfor, svarede Rasmus Paludan, at det ikke kunne nytte noget at svare hende, for hun var alt for uintelligent til at forstå et nej.

Mens Rasmus Paludan talte med en dansk mand, kom to arabiske mænd forbi. Fra deres iphones lød tonerne af ”I Danmark er jeg født” med Isam B. Det kunne ikke overhøres, for den blev spillet gennem en megafon. Andre råbte ”Allahu Akbar.”

Artiklen forsætter under billeder:

Overfor News-Medie afslørede Rasmus Paludan, at han altid gik med skud- og stiksikker vest, når han holder sine arrangementer. Han ankom iført skudsikker vest, og overfor News-Medie forklarede han, at det skyldtes hans dårlige erfaringer med Østjyllands Politi, som ifølge ham selv ikke kunne sikre hans sikkerhed.

Efter kort tid var politiets afspærringer brudt, og folk stod meget tæt på. Der gik dog ikke lang tid før politi var på plads, og fik menneskemassen tilbage.

»Der er stor forskel på hvordan de forskellige politikredse i landet løser deres opgaver. Syd- og Sønderjyllands Politi og Vestegnens politi i København løser opgaverne tilfredsstillende. Det er kun Østjyllands Politi, som ikke er deres opgave voksen. Det oplever jeg hver gang, jeg er her,« forklarer Rasmus Paludan.

En ukendt person fik lejlighed til at sende en spytklat efter ham. Den ramte ham på ærmet, og straks gik han over til en politimand, og viste ham spytklatten.

»Vi kan jo desværre have øjnene over alt« lød svaret fra politimanden.

I de tre timer hvor begivenheden fandt sted var det småt med saglige argumenter, men derimod gensidige tilsvininger.

En beboer i Jennumparken, Tine Birch var ikke glad for Rasmus Paludans besøg.

Medlem af Folketinget for Alternativet, Torsten Gejl lagde også vejen fordi Husarvej.

»Vi skal passe på ikke at give Rasmus Paludan for meget opmærksomhed, men de unge forstår jo godt, han er underholdning. De unge synes, det er som reality-TV,« mente Torsten Gejl.

»Det er et fantastisk kvarter, og jeg er stolt af at bo her. Jeg har ikke tænkt mig at flytte før den dag en bedemand skal tage mig med herfra,« understreger hun.

Én af initiativtagerne til moddemonstrationen var Lisbeth Sand fra Randers. Hun opfordrede til, at alle skulle komme hen og drikke en kop kaffe, og vende ryggen til partilederen.

En anden initiativtager var Dan Løvkvist, ligeledes fra Randers. Han var tilfreds med, at Rasmus Paludan fik lov til at tale, fordi man dermed kunne tage afstand til hans holdninger.

»Vi kan jo se her, at det er det, som folk gør. De siger nej tak, og i stedet for at høre på hans budskab, så laver de en folkefest i stedet for« sagde Dan Løvkvist.

Og folkefest det blev der. De mere end 400 deltagere i moddemonstrationen begyndte at spille arabisk musik, og deltagerne tog hinanden i hænderne og begyndte spontant at danse og synge. Forsamlingen foran Rasmus Paludan blev mindre og mindre.

Klokken 17 var seancen slut, og beboerne i Jennumparken begyndte at rydde op, så alt så ud som før demonstrationen. Herefter begyndte folk at forlade området. Mens de fleste var lokale, så var der også folk fra Frederica og byer i Sønderjylland og Nordjylland.

Østjyllands Politi betegner demonstrationen som rolig, og der var aldrig optræk til ballade.

Øverst på siden: Kan du se video fra demonstrationen, og se interviews med Rasmus Paludan, Tine Birch, Dan Løvkvist og Torsten Gejl

Foto/Tekst/Video: Egon Thomsen

About Johnny Sørensen

© Copyright 2018 DK-EVENT - HELE DANMARKS EVENTGALLERI. Vores artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: