Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 14. januar 2019

5 min read

Foto: Johnny Sørensen

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Vold mod lokofører

Søndag kl. 07.30 blev en 22-årig mand bedt om at vise billet i et Arriva-tog, der holdt på Ulstrup Station. Manden viste en kontrolafgift fra DSB, men den 51-årig kvindelige billetkontrollør oplyste manden om, at den ikke var gyldig til at rejse med det tog, han sad i nu. Billetkontrolløren begyndte at skrive en ny kontrolafgift, hvilket gjorde manden meget vred, og han begyndte at kalde hende diverse skældsord. Kvinden gik derfor op til lokoføren for at bede om assistance.

Den 46-årige mandlige lokofører gik herefter hen til den 22-årige mand og bad ham forlade toget, men det nægtede manden. Lokoføreren tog herefter fat i manden og trak ham han mod døren, så han kunne forlade toget. Det gjorde den 22-årige mand så vred, at han gav lokoføreren en knytnæve i hovedet, hvorefter manden sprang ud af toget. Lokoføren løb efter ham og fik fat i ham, der opstod lidt tumult, men det lykkedes lokoføreren at få manden ind til toget igen, hvor de afventede politiets ankomst.

Da politiet kom frem, blev manden anholdt og sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste og for fornærmelig tiltale af offentlig myndighed ved at have kaldt den 51-årige kvinde for diverse ukvemsord.

**

 

Færdselsindsats i Aarhus Vest fredag

Østjyllands Politis færdselsafdeling og lokalpolitiet i Aarhus Vest gennemførte fredag eftermiddag/aften i tidsrummet 16.00 til 24.00 endnu en færdselsindsats i det vestlige Aarhus. Det førte flere sager med sig – blandt andet en længere eftersættelse af en 27-årig mandlig bilist, der nåede op på 144 km/t, hvor man må køre 70 km/t.

 

Undervejs blev det til fire sigtelser for bevidst at køre over for rødt lys, for manglende tegngivning, for ligeudkørsel fra svingbane og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da manden blev standset viste det sig desuden, at han var påvirket af narkotika. Samlet set betød det, at manden fik inddraget førerretten på stedet.

Det samme gjorde en 21-årig mand, der blev taget i at køre 108 km/t på Silkeborgvej, hvor man kun må køre 50 km/t. Den 21-årige er nemlig særdeles godt kendt af politiet med blandt andet 18 verserende sager om klip i kørekortet og otte sigtelser for narkokørsel.

 

Og så kan en 19-årig mand, der har haft kørekort i et års tid, se frem til at skulle til en ny teori-/og køreprøve. Han blev taget med 117 km/t på Silkeborgvej, hvor man må køre 70 km/t. Det giver en betinget frakendelse af kørekortet, men da han ikke har haft kørekort så længe, giver det også et kørselsforbud, der træder i kræft, når sagen er afgjort. Men det bekymrede tilsyneladende ikke den 19-årige mand, for han blev kun fire timer senere taget i at køre over for rødt lys to gange ud af Hasle Ringvej.

Derudover gav aftenen også:

 • Seks betingede frakendelser af kørekortet på grund af for høj hastighed
 • Fire klip i kørekortet på grund af for høj hastighed
 • To blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden
 • Tre øvrige sigtelser for henholdsvis brug af mobiltelefon, fejl og mangler på bilen og manglende forsikring

**

Butiksekspedient udsat for tricktyveri

Søndag kl. 16.15 kom to mænd ind i en butik på Frederiksbergvej i Randers NV for at købe tre kartoner cigaretter. Da de skulle betale sagde de, at der var problemer med deres dankort-app, og den ene ville derfor gå ud i bilen for at hente sin pung. Da ekspedienten et kort øjeblik kiggede væk, tog den anden mand de tre kartoner cigaretter og løb ud af butikken. En anden medarbejder i butikker så, at de to mænd kørte væk i en bil – formentlig en blå/grøn VW Sharhan.

De to mænd beskrives som:

A:

 • Dansk af udseende
 • 25-28 år
 • 165 cm høj
 • Kraftig af bygning
 • Lys i huden, havde brunt, kort hår og tætklippet fuldskæg
 • Var iført en lysegrå sweatshirt af mærket Peak Performance og mørke bukser

B:

 • Dansk af udseende
 • 25-28 år
 • 180-185 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Lys i huden, havde brunt, kort hår og en del acne i ansigtet
 • Var i ført en mørk jakke og mørke bukser

Henvendelser i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Stjal 12 guldøl

Søndag kl. 14.22 blev Rema 1000 på Nørre Allé i Aarhus udsat for butikstyveri. To af de ansatte i butikken havde set en mand tage to 6-pak guldøl ned i sin rygsæk, hvorefter han gik forbi kasselinjen uden at betale. De to ansatte tilbageholdt manden og førte ham ud i baglokalet, hvor han blev meget udadreagerende. Da politiet ankom blev den 24-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

Færdsel

 

En 42-årig kvinde blev søndag kl. 07.00 anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Grenåvej i Randers SØ

Søndag kl. 09.26 skete der et færdselsuheld på Byleddet ved Gl. Kjølvej i Randers NV. En 57-årig mandlig bilist kom kørende ad Gl. Kjølvej og skulle svinge til venstre ad Byleddet, da han ramte en 30-årig mandlig cyklist, der kom kørende fra modsatte side og skulle lige over i krydset. Cyklisten væltede ind over bilens kørehjelm og ned på jorden. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade ved sammenstødet.

Søndag kl. 16.26 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Trustrup. Af endnu ukendte årsager kørte to biler, ført af en henholdsvis 76-årig mand og en 28-årig kvinde, sammen på landevejen. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Søndag kl. 16.36 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Herredsvej i Aarhus V. En 27-årig kvindelig bilist kom kørende ad Hasle Ringvej og skulle svinge til venstre ad Herredsvej, da der skete sammenstød med en bil, ført af en 30-årig mand, der kom kørende fra modsatte side og skulle ligeud ad Hasle Ringvej. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 27-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

 • På Holmkærvej i Trige begået mellem fredag den 11/1 kl. 15.00 og søndag den 13/1 kl. 13.25
 • På Brendstrupvej Aarhus N begået søndag den 13/1 kl. 13.45
 • På Skæring Hedevej i Egå begået mellem søndag den 6/1 kl. 14.00 og søndag den 13/1 kl. 15.00
 • På Volshøjvej i Ting, Bjerringbro begået søndag den 13/1 mellem kl. 14.30 og kl. 17.30
 • På Gudrunsvej i Brabrand begået mellem lørdag den 12/1 kl. 12.00 og søndag den 13/1 kl. 20.20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. EventGruppen | Newsphere by AF themes.