Home » kategorier » Musik » DR Big Band fyrer op under julen i ni danske byer
Foto: DKEVENT

DR Big Band fyrer op under julen i ni danske byer

I alt ni danske byer får besøg af DR Big Bands populære ‘Merry Christmas, Baby’-show, som i år har tv-værten Signe Molde og sangerne Kaya Brüel og Mads Mathias i front.

Det er blevet en stærk tradition, at DR Big Band i december måned turnerer landet tyndt med jazzet julestemning i bagagen. Og i år er ingen undtagelse, for turnébussen skal gennem hele otte danske byer, før den kan sætte kurs mod hjemmebanen i DR Koncerthuset.

De mange store og små spillesteder, som får besøg af DR Big Bands populære juleshow, er fordelt over hele landet: fra Esbjerg til Helsingør og fra Svendborg til Gladsaxe. Som en fast finale spiller DR Big Band to udsolgte koncerter i DR Koncerthusets Studie 2 – og her kan alle danskere lytte med, for koncerten sendes på DR P8 juleaftensdag 24. december med genudsendelse 1. juledag.

Merry Christmas, Baby!

Kulturværftet, Helsingør 28. november kl. 20

Grønnemose Skoles Festsal, Gladsaxe 1. december kl. 16

Borgerforeningen, Svendborg 4. december kl. 20

Tobakken, Esbjerg 5. december kl. 20

Godset, Kolding 6. december kl. 20

Stars, Vordingborg 11. december kl. 20 Gjethuset, Frederiksværk 12. december kl. 20

Bastionen, Nyborg 13. december kl. 20

DR Koncerthuset, Studie 2 14. og 15. december kl. 16

Kendte frontfigurer

De to gæstekunstnere, som skal synge og croone sig gennem de i alt 10 julekoncerter med DR Big Band, er Kaya Brüel og Mads Mathias, der begge har optrådt med bandet tidligere. Ny på jazzscenen er til gengæld tv-værten Signe Molde, som mange kender fra DR 2’s satiriske quizshow ‘Quizzen med Signe Molde’.

Nye arrangementer

Specielt til ‘Merry Christmas’-koncerterne har DR Big Band fået lavet en række særlige bigband-arrangementer, så publikum kan se frem til ekstra swingende indpakning om den stærke cocktail af blues, inderlig jule-soul og jazzede klassikere, som er kendt fra blandt andet bandets to album ‘Merry Christmas, Baby’ og ‘Jazzin’ Around Christmas’.

På programmet står også sikre julehit, som for eksempel ‘Sleigh Ride’, ‘Jingle Bell Rock’, ‘Santa Baby’ og ‘I’ll be home for Christmas’, og i aftenens løb bliver der også plads til smægtende ballader som ‘Grown Up Christmas List’ og ‘White Christmas’.

Tekst: Cecilie Rosenmeier, Foto: Johnny sørensen

About Gitte Andersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: