Home » Nyheder » Hobro IK og Handelsgymnasiet Mariagerfjord indgår talentsamarbejde
Foto: Dannie Rosenkrantz.

Hobro IK og Handelsgymnasiet Mariagerfjord indgår talentsamarbejde

Hobro IK og Handelsgymnasiet Mariagerfjord har netop underskrevet en samarbejdsaftale, der giver bedre rammer for elever, der vil tage en ungdomsuddannelse samtidigt med, at de dyrker sport på elite- eller talentniveau.

  • Det er drømmen at få en professionel fodboldkarriere. Men hvis det ikke lykkes, er det også vigtigt for mig at få en uddannelse. På Handelsgymnasiet Mariagerfjord får jeg mulighed for begge dele, og det er vigtigt, fortæller Jonathan Lund Poulsen, der er en af fire talenter fra Hobro IK’s U19-hold, der i øjeblikket er ved at tage en HHX på Handelsgymnasiet Mariagerfjord.

Ny aftale skaber rammer for talenterne
Den nye samarbejdsaftale giver elite- og talentfodboldspillere i Hobro IK mulighed for at deltage i blandt andet morgentræning, samlinger og turneringer, uden at det går ud over skolegangen.

  • Det er vigtigt for os som fodboldklub at skabe gode rammer for de talenter, vi har i vores fold. Det indbefatter også skolegangen, og vi er derfor rigtig glade for at have fået en samarbejdsaftale med Handelsgymnasiet Mariagerfjord på plads, siger Lars Justesen, der er talentchef i Hobro IK.

Som en del af samarbejdet udpeger Hobro IK en kontaktperson, der har ansvaret for kommunikation mellem klubben, spilleren, forældrene og handelsgymnasiet. Det spiller sammen med at Handelsgymnasiet Mariagerfjord tilbyder en mere fleksibel undervisning for fodboldtalenterne.

  • Vi tilbyder erstatningsundervisning for de timer, fodboldtalenterne går glip af, når de er til morgentræning eller væk for at spille turneringer. Noget af undervisningen vil være med en lærer, og noget kommer til at foregå virtuelt. Dermed sikrer vi, at de kan følge deres uddannelse på linje med de andre elever på skolen, fortæller Anette Skovlykke Nielsen, der er afdelingschef på Handelsgymnasiet Mariagerfjord.

Samarbejdsaftalen rammesætter også, at Hobro IK og skolen er i kontakt, hvis en spiller forsømmer skolearbejdet eller har meget fravær. Det giver mulighed for at samarbejde om en løsning for eleven, hvor skolearbejdet ikke bliver nedprioriteret.

På fotoet ses følgende fra venstre: Anette Skovlykke Nielsen (Afdelingschef på Handelsgymnasiet Mariagerfjord), Jonathan Lund Poulsen (elev på Handelsgymnasiet Mariagerfjord og U19-spiller i Hobro IK) samt Lars Justesen (Talentchef i Hobro IK).”

Foto: Dannie Rosenkrantz.

About Johnny Sørensen

© Copyright 2018 DK-EVENT - HELE DANMARKS EVENTGALLERI. Vores artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: