Home » Nyheder » Hund Forbi 2019
Foto: Egon Thomsen

Hund Forbi 2019

I år slog besøgstallet rekord. Flere end 400 deltog i arrangementet. Bl.a. var der en fælles gåtur for de firbenede, som blev ledsaget af de tobenede.

Hver hundesnude betalte 100 kroner, som går ubeskåret til arbejdet med de udsattes dyr. Hele 76 deltog i gåturen, og det var også rekorddeltagelse.

Der var også mulighed for at få klippet klør på hundene, få foretaget et tandtjek og de kunne få en gang hundemassage, så de blev helt salige.

I år var arrangementet udvidet med diverse opvisninger. Bl.a. var der en præsentation af sprængstof- og bombehunden Burner, som ankom med militærets vagttjeneste.

Beredskabsstyrelsen gave en opvisning med deres redningshunde. Ellers bød programmet på agility for hunde, hoppeborg for børn, mange forskellige opvisninger med hunde. Der var kort sagt noget for enhver, både mennesker og dyr, og uanset alder.

Kommunikationskonsulent ved Randers Dyrehospital Anne Lücke Klindt oplyser, at publikum bl.a. består af dyrevenner. Personer med hunde, som ønsker at møde andre hunde for at de kan blive socialiseret.

»Der kommer så mange forskellige hunde som er samlet på ét sted, men der har aldrig været et hundeslagsmål, eller andre ubehagelige episoder« fortæller hun.

Det bliver også bemærket, at mange mennesker og hunde kommer igen, og har deltaget alle fire gange.

»Det betragter vi selvfølgelig som en hæder, og at publikum er tilfreds med at komme her,« siger Anne Lücke Klindt.

Til stede var en række hundeforeninger, som var glade for at møde de mange hundeejere, for at gøre opmærksom på, at de eksisterer.

Samtidig medvirker arrangementet til at fjerne forskellige myter, som f.eks. at Politihundeforeningen kun er for politihunde.

Naturligvis var bamsedoktoren også til stede. Han lappede mange bamsesår, og helbredte en del syge bamser, som tilhørte de mindste.

Arrangementet har stor opbakning fra mange frivillige. Således bliver der både bagt, tilbyder hjælp ved de forskellige boder, og en del forretninger sponserer gaver og foder.
»Hund Forbi har efterhånden udviklet sig til hundens dag, og det er der mange som giver udtryk for, at det har været savnet her i Randers,« forklarer Anne Lücke Klindt.

To gange om året besøger dyrlægerne fra Randers Dyrehospital værestedet ”Perron 4” tjekker dyrene. Det gør de gratis, men en del af det indkomne beløb er øremærkede til større operationer eller længerevarende medicinsk behandling.

»Vi ved at pengene har reddet mindst to hundeliv. Det har været hjemløse, som ikke har haft råd til at betale behandlingen« fastslår Anne Lücke Klindt.

Godt 32.000 kroner kom ind til det velgørende arbejde. Det var fra amerikansk lotteri, salg af is, vand, kaffe og grillpølser og amerikansk lotteri.

Med den succes, ligger det allerede fast, at arrangementet gentages næste år.

Tekst/Foto: Egon Thomsen

About Johnny Sørensen

© Copyright 2018 DK-EVENT - HELE DANMARKS EVENTGALLERI. Vores artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: