Home » Nyheder » Kom bag om DR på Kulturnatten i København
Foto: Johnny Sørensen

Kom bag om DR på Kulturnatten i København

Der er noget for enhver smag på Kulturnatten i DR Byen den 11. oktober. Man kan for eksempel opleve blodsprøjt på special effects-værkstedet, ønske et gammelt arkivklip, pitche en idé og se kulisserne til en af DR’s kommende dramaserier.

Ung, gammel eller noget derimellem. Der er noget for alle, når DR Byen slår dørene op på Kulturnatten i København fredag den 11. oktober mellem 18.00 og 23.00.

På Kulturnatten kan man få et kig ind i maskinrummet i DR og opleve det store og alsidige arbejde, der ligger bag DR’s produktioner.

Man kan for eksempel tage turen forbi studie LK02 i DR Koncerthuset, hvor musiktekniker Lars Bruun vil fortælle om sit arbejde med at gøre lyden lækker, når der er koncerter i huset, og man kan få lov til selv at pille ved nogle af de knapper, han arbejder med til daglig.

Har man har mere lyst til at komme bag om DR’s arbejde med levende billeder, kan man gå efter storskærmen i Indre Gade. Her kan man møde en producer og en teknisk koordinator og følge med i, hvordan de laver live-udsendelser, når de sammen med to fotografer dækker Kulturnatten live.I DR glæder vi os rigtig meget til at byde børn og voksne velkommen i DR Byen på Kulturnatten. Det er altid en fornøjelse at invitere folk med bag kulisserne og vise, hvordan DR’s public service-indhold bliver til.HENRIK BO NIELSEN, DIREKTØR FOR KULTUR, BØRN OG UNGE I DR

Gå på opdagelse på lagrene

Både DR’s rekvisit- og kostumelager holder også åbent på Kulturnatten.

I rekvisitten kan man gå på opdagelse i de uendelige rækker af rekvisitter i alle størrelser, der bliver brugt af både DR og eksterne kunder.

Kostumelageret indeholder 65.000 stykker tøj, der er samlet siden midten af 1960’erne. Lageret består af 6-7 kilometer ophæng, 3-4 kilometer hylder og 2 kilometer skuffer, og på Kulturnatten vil der være en særudstilling med kostumerne fra DR’s populære dramaserie ’Krøniken’.

Ved DR’s rekvisitterminal er der også mulighed for at se kostumer fra tidligere Grand Prix-værter og hilse på DR’s Eurovision-kommentator og radiovært Ole Tøpholm. Han står klar med masser af Grand Prix-musik og en konkurrence om billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Desuden vil DR’s scenografiværksted være åbent for gennemgang, og man kan også få et unikt smugkig ind i kulisserne til DR’s kommende dramaserie ’Når støvet har lagt sig’, der har premiere i starten af 2020.

– I DR glæder vi os rigtig meget til at byde børn og voksne velkommen i DR Byen på Kulturnatten. Det er altid en fornøjelse at invitere folk med bag kulisserne og vise, hvordan DR’s public service-indhold bliver til. Samtidig bliver der rig mulighed for at få kulturoplevelser på aftenen og for selv at prøve kræfter med arbejdet som for eksempel radiovært eller lydtekniker. Stemningen plejer at være noget helt særligt i DR Byen den aften, og vi håber, mange lægger vejen forbi, siger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge Henrik Bo Nielsen.

Prøv arbejdet som radiovært

Hos P4 København kan man møde John Broby, der er vært på kanalen, og prøve sig af som nyhedsvært under kyndig vejledning. I nyhedsstudiet står journalister fra P4 København klar til en snak om P4 København i det hele taget.

P3 holder også åbent og inviterer indenfor i sit topmoderne studie. Der er mulighed for at møde nogle af kanalens værter, som man måske har hørt i radioen eller set på Facebook. P3 sørger også for god musik, hvis man bare gerne vil slappe lidt af i lokalerne.

På aftenen vil det også være muligt at møde værten og redaktøren på programmet ’Detektor’, der vil fortælle om fakta, faktatjek og ’fake news’ og spille udvalgte klip fra deres programmer.

Hos DR Nyheder kan man både overvære afviklingen af Radioavisen og komme på besøg i TV-Avisen-studiet og det tilhørende kontrolrum, og hos Deadline kan man blive publikum, når Højskolesangbogen tages under kærlig behandling af vært Lotte Folke Kaarsholm, Isam B, Lighthouse Gospel og et panel bestående af Lea Korsgaard, Jørgen Carlsen og Kurt Finsten.

Sjove aktiviteter for børnene

For de små vil der være masser af sjove aktiviteter i løbet af aftenen. De kan for eksempel danse og synge med Silja Okking, der sammen med en guitarist byder på jazzede udgaver af børnesange. De yngste kan også hjælpe Ramasjang med at redde havets dyr og blive uddannet som Ramasjang-reddere.

Hos DR’s digitale projekt ultra:bit står aftenen på leg og læring med og om teknologi, kodning og klimaet – og man kan være med uanset alder og teknisk kunnen.

Børn og voksne får chancen for at møde Bubber, der har været i Bangladesh for at optage til årets U-landskalender. Man kan også hilse på to piger fra et af de slumområder, som Børnenes U-landskalender-projektet hjælper.

Special effects-værkstedet er også åbent. Her vil DR-medarbejdere vise, hvordan man laver alle de fysiske special effects – altså dem, der ikke laves på computeren. Det er meget børnevenligt, og børn, der har lyst, kan selv få lov at prøve.

Koncerthus med orgel og arkitektur

I Koncertsalen kan man opleve tre unge musikere spille solokoncerter på instrumenternes dronning – orglet. Under koncerterne kan man bevæge sig rundt i den store, flotte sal og opleve, hvordan lyden ændrer sig, alt efter hvor man befinder dig.

For de interesserede i arkitektur og design vil projektleder Niels Erik Lund fra DR Koncerthuset fortælle om byggeriet af Koncerthuset og vise fotografier, videoer og plancher fra opførelsen af bygningen. DR Koncerthuset er den eneste bygning i Norden, der er på listen over ’Århundredets Bygningsværker’.

Pitch en idé eller find gamle klip i arkivet

Hvis man har en fed idé til et TV-program, får man muligheden for at fremlægge den for redaktør Anders Thomsen fra DR Medier, der på Kulturnatten vil fortælle om processen fra idé til skærm. Anders Thomsen vil lytte til idéerne og fortælle, hvad han umiddelbart mener om dem.

Også hos DR Nyheder Digital, der laver nyhedsindhold og dokumentarer til unge, kan man komme med idéer. Der er også mulighed for at snakke med en vært og redaktøren for sociale medier.

Hvis man engang i tidernes morgen har været med i et program, eller hvis man bare synes, det kunne være sjovt, kan man sammen med en arkivar gå DR’s arkiver igennem og måske finde netop det klip, man har drømt om at se igen.

Den sidste planlægning af Kulturnatten i DR Byen er stadig i gang, og på dr.dk/kulturnatten kan man læse mere om de nævnte arrangementer og alle de andre spændende ting, der foregår i DR Byen på Kulturnatten. Der kommer stadig løbende nye arrangementer på siden.

About Johnny Sørensen

© Copyright 2018 DK-EVENT - HELE DANMARKS EVENTGALLERI. Vores artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: