Foto: Egon Thomsen
Foto: Egon Thomsen

Lørdagsunderholdning i Storegade i Randers

Der blev sunget med, danset og fløjtet, da Storegadeforeningen lagde ud med lørdagsunderholdning i festgaden.

Det var Bo Young som kom forbi med sit band. Bo Young er søn af legendariske Jodle Birge. I repertoiret blev faderen da heller ikke glemt. Bo Young blev akkompagneret af musikikonet Martin Petersen fra Randers, som spiller keyboard. Søren Stoyer på trommer og Michael Fravn på bas. Om der blev danset regndans melder historien intet om, men ikke desto mindre begyndte det at regne stærkt midt i underholdningen. Det fratog imidlertid ikke hverken musikerne eller publikum det gode humør. Der blev hurtigt trangt under Cafe 38’s paraplyer, og musikken havde allerede sit eget telt, så ingen tog efterhånden notits af regnen.

Musikken spillede fra klokken 13.00 – 16.00 kun afbrudt af et kvarters pause. I pausen fik vi en snak med Bo Young om Martin Petersen?

- Hvordan er jeres samarbejde kommet i stand?

»Jeg kendte Bo’s far, Jodle Birge ret godt, og for omkring 25 år siden, kom Bo ind på Cafe 38, som jeg ejede på det tidspunkt. Han spurgte om ikke han måtte få lov til at synge sammen med os. Det måtte han naturligvis godt« fortæller Martin Petersen.

»På et tidspunkt slap kontakten op, indtil for nylig, hvor han igen dukker op på Café 38. Her fortæller han, at han skal synge på Café Phønix, og spørger, om ikke jeg kommer over og giver et nummer. Og det ville jeg gerne« siger Martin Petersen, som samtidig forklarer, at han stadig kunne huske alle Bo Youngs numre, og hvilke tonearter han sang i den gang for 25 år siden.

»Martin har været min mentor. Han er en gudsbenådet klaverbokser, tog mig under sine vinger for nu 25 år siden« supplerer Bo Young. »Martin kan spille alt, og er der en melodi, som han trods alt ikke kender, så skal vi bare nynne eller fløjte den, og så spiller han den« fortæller Bo Young.

- Det show som I har leveret i dag, er det en engangsforeteelse?

»Nej, det er det ikke« fortæller Martin Petersen og fortsætter:

»Vi har en plan med det. Bo optræder jo med sin fars sange, og det har vi planer om at lave noget med i fremtiden. Det giver en større frihed at blive akkompagneret af et orkester frem for playback« konstaterer Martin Petersen.

Bo Young startede med at synge 60’er musik, og gik derefter over til dansktop, hvor han toppede på en 4. plads.

Under en tur til Nashville med sin far i 1989 fik han øjnene op for countrymusikken. For 10 år siden lykkedes det endelig at samle en håndfuld musikere, som i samme grad brændte for countrymusikken. Det blev til bandet »Young, Black & Silver«.

I lang tid har mange opfordret Bo Young til at synge faderens sange, men det er først nu, han har følt sig helt klar til det. Det resulterede i første omgang i en masse jobs rundt i landet, og siden i cd’en »Jeg Folder Mine Hænder«. CD’en består af kendte og mindre kendte af Jodle Birges store repertoire, og Bo Young lover, at dette ikke bliver den sidste CD.

Foto: Egon Thomsen

About admin

Vi ønsker en åben og livlig debat på DK-EVENT, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til DK-EVENTs retningslinjer og gældende lovgivning.