Øvelse på Rønbjerg Havn

2 min read

Der var tirsdag eftermiddag og aften d. 4. juni 2019, var der en del mere aktivitet end normalt ved Rønbjerg Havn i form af redningskøretøjer, hjemmeværn, politi og redningsberedskabet og sundhedsberedskabet.

Men bare rolig. Der er altså blot tale om en af politiets årlige øvelser – der dog denne gang blandt andet vil foregå til vands. 

Det overordnede formål med øvelsen, benævnt Øvelse Tordenskjold, er at afprøve og vurdere hele beredskabets indsats ved en større uvarslet hændelse, fx en voldsom ulykke.  

Af hensynet til øvelsesdeltagernes udbytte af øvelsen, så vil vicepolitiinspektør Anders Uhrskov dog ikke gå i detaljer med øvelsens konkrete indhold. 

”Detaljer holder vi hemmelige – så læringen bliver optimal. Men jeg kan sige, at vi hele tiden øver os, så vi kan være bedre forberedt og bedre rustet, hvis der skulle komme en virkelig situation, hvor alle beredskabernes kompetencer skal i spil,” siger Anders Uhrskov og fortsætter:  

”Når vi holder sådan en øvelse som i dag med så mange involverede parter, ja, så får vi en masse værdifulde erfaringer – og så er vi bedre rustet den dag det måtte blive alvor.” 

Trafik kan blive påvirket

Øvelsen kan have en vis indflydelse på trafikken i nærområdet. I hvert fald vil man kunne se adskillige køretøjer og uniformeret personale i indsats i og omkring havnen fra om eftermiddagen og til ud på aftenen. 

”Vi regner ikke med at forstyrre mere end absolut nødvendigt, men med så mange mennesker i indsat i en øvelse, så kommer det da til at have en indflydelse. Vi beklager de gener, der kan komme, men vi håber, at borgerne har forståelse for, at det er nødvendigt med øvelser,” siger Anders Uhrskov, der opfordrer til, at man følger myndighedernes anvisninger på stedet.  

Øvelsen sluttede kl. 21.00 d. 4. juni 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. EventGruppen | Newsphere by AF themes.