Parkouranlæg indviet i Randers

2 min read

Foto: Egon Thomsen

Borgmester Torben Hansen indviede i dag det nye industriparkour-anlæg på Tronholmen i Randers.

Vindmøllevinger har fået nyt liv på Tronholmen i Randers. Sammen med reb, møllesten og en specieldesignet togvogn danner vingerne krumtapperne til Danmarks første industriparkouranlæg.

»Det er et fantastisk byrum vi skal indvie. Det er verdens første industriparkour-anlæg, og det vidner om det mod, som altid har været her i vores by og vores fællesskab,« sagde Torben Hansen.

Han takkede for opbankningen fra byens virksomheder, og det store engagement, som er blevet vist fra byens foreninger.

Parkourinstruktør Lars Søndergaard fra Randers gymnastiske Forening takkede også for opbakningen.

Borgmester Torben Hansen afviste venligt, men bestemt at forsøge med en saltomortale i det nye anlæg. En tilhører mente, at borgmesteren sikker vil gemme sine politiske krumspring til valgkampen om tre år.

Efter de to taler gav en flok raske drenge fra RgF’s parkourhold hvilke muligheder anlægget giver. Det nærmede sig artisteri, da der blev hoppet, sprunget og slået saltomortaler. En voldsom regn lagde dog en lille dæmper på kunsterne, da de opstillede vingemøller og betonklodser.
Randers Naturcenter var også til stede, og de havde tilberedt en varm og krydret karrysuppe, som gav varmen til de våde og kolde publikummer.

Artiklen forsætter nedenfor:

Med til indvielsen var flere medlemmer af kommunens kulturudvalg. Herunder Louise Høeg (V), Susanne Nielsen (DF) og Daniel Madié (K).

Det nye hjemsted for små og store legebørn er skabt med elementer fra den lokale industri. Netop denne tanke fik Nordea-fonden til at støtte projektet med 1.091.200 kroner til opbygningen og derudover 300.000 kroner til vedligeholdelse de første 5 år. Anlægget er derudover finansieret af lokale virksomheder og Randers Kommune.

Det nye parkouranlæg er ikke kun for de omkring 140 springglade parkourudøvere i RgF. Selvom anlægget er designet med henblik på, at der kan blive udøvet parkour på det, ser Randers Kommune gerne, at mange andre også bruger elementer i anlægget. Dog skal interesserede være opmærksomme på, at elementerne kan være glatte i vinterhalvåret, og derfor skal de bruges med omtanke.

Foto/tekst: Egon Thomsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. EventGruppen | Newsphere by AF themes.